in

Porsche 992 GT3 Nordschleife Lap is snel!

In een ander artikel schreven we al dat de nieuwe Porsche 992 GT3 meer racetechnologie heeft dan ooit tevoren. Met name op het circuit steelt de nieuwe 911 GT3 dan ook de show en dat is bevestigd door een razendsnelle ronde op de Nürburgring Nordschleife.

Op de Nordschleife, traditioneel het circuit waar alle sportwagens van Porsche uitvoerig worden getest, heeft de 992 GT3 op 20 september van het vorige jaar een nieuw record gevestigd. De nieuwe GT3 is het eerste productiemodel met een atmosferische motor dat onder de 7 minuten-grens is gedoken.

Testrijder Lars Kern noteerde op het 20,8 kilometer lange circuit een tijd van 6:59,927 minuten. Het iets kortere circuit (20,6 kilometer) dat tot voor kort voor tests werd gebruikt, rondde Kern in een tijd van 6:55,2 minuten. Op de optionele Michelin Pilot Sport Cup 2 R banden klokte Porsche over meerdere ronden zeer consistente tijden in de ‘Groene Hel’.

Video: Porsche 992 GT3 Nordschleife Lap

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren Artura

De McLaren Artura heeft een V6 Hybride

McLaren-Mercedes MCL35M

McLaren-Mercedes MCL35M shakedown