in

Porsche 992 GT3 RS met R1-uitlaat is luid!

Weinig mensen zullen zeggen dat de 4.0-liter zescilinder boxermotor in de Porsche 992 GT3 RS niet genoeg geluid maakt bij 9.000 toeren per minuut. Maar toch, er zijn mensen die dat vinden en dan is een ander uitlaatsysteem de oplossing.

R1 Motorsport uit Los Angeles claimt het beste en luidste uitlaatsysteem voor de 992 GT3 RS te hebben ontwikkeld. Het RSR-uitlaatsysteem, vernoemd naar de schreeuwende 911 RSR raceauto, laat de Porsche inderdaad nog meer janken en klinkt vanbuiten fantastisch. We vragen ons alleen af of het binnenin ook nog prettig vertoeven is met zoveel decibel.

We kunnen helaas nergens details vinden over de RSR-uitlaat op de site van R1 Motorsport. Op een forum van Porsche-liefhebbers werd door een eigenaar geschreven dat het een volledig straight piped systeem is dat 28 pk vermogenswinst oplevert. Hiermee zou de GT3 RS dus over 553 pk beschikken. Ongekend voor een atmosferische zescilinder en dan ook nog zo’n geluid produceren. Luister en huiver!

Video: Porsche 992 GT3 RS met R1-uitlaat is luid!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Volkswagen T-Roc probeert nog even de afslag te pakken

Volkswagen T-Roc probeert nog even de afslag te pakken

Onboard Porsche 962 Spa Classic

Geweldige onboard van Porsche 962 tijdens Spa Classic