in

Porsche 992 GT3 Supercup-auto’s blazen over Monza

De nieuwe Porsche 992 GT3 Cup-auto werd afgelopen december onthuld voor de 2021 Porsche Mobil 1 Supercup en de nationale Porsche Carrera Cups in Duitsland, Frankrijk, Benelux, Azië en voor het eerst in Noord-Amerika.

De nieuwe raceauto is gebaseerd op de 992-generatie en het is de eerste GT3 Cup met de brede carrosserie van een turbo-model. Desondanks blijft de 992 GT3 Cup trouw aan de atmosferische 4,0-liter flat-six met 510 pk bij een schreeuwende 8.400 tpm. De motor is gekoppeld aan een sequentiële zesversnellingsbak en heeft een onderhoudsinterval van 100 uur.

Afhankelijk van waar de 911 GT3 Cup zijn rondjes draait, de regelgeving en het circuit, zijn er drie verschillende soorten uitlaatsystem beschikbaar. Gelukkig maakt het Mobil 1 Supercup-kampioenschap gebruik van het luidste uitlaatsysteem en daar kunnen we dankzij deze video optimaal van genieten.

De luidste raceauto van Porsche is natuurlijk de 911 RSR, we zijn dan ook erg benieuwd naar de 992-uitvoering daarvan. Maar eerst onderstaande beelden van de Mobil 1 Supercup testdag op Monza!

Video: Porsche 992 GT3 Supercup-auto’s blazen over Monza

Porsche 992 GT3 Supercup-auto’s blazen over Monza

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *