in

Porsche 992 GT3 vs Porsche GT3 Cup Dragrace

We hebben eerder een vergelijking gezien tussen een straatauto en raceauto van Porsche. Toen nam een 911 GT2 RS het op tegen een 911 GT3 Cup op het circuit van Road America. De Cup-auto was veel sneller op het circuit, maar wat als de straatauto en raceauto naast elkaar gezet zouden worden voor een dragrace?

Daniel Abt heeft een nieuwe 992 GT3 naast een 992 GT3 Cup gezet voor sprints over een kwart mijl en halve mijl. Beide auto’s worden aangedreven door een 4,0-liter atmosferische boxermotor die 510 pk en 470 Nm koppel levert. In de straatauto is de motor gekoppeld aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling, in de GT3 Cup aan een sequentiële transmissie met een racekoppeling met drie platen.

Het grootste verschil tussen de twee Porsches is het gewicht, de raceauto is maar liefst 175 kg lichter dan de straatauto. Daar staat echter tegenover dat de achtervleugel van de GT3 Cup echt gigantisch is. Dit zorgt voor flink wat drag, wat niet helpt bij een sprint in een rechte lijn.

We zullen de resultaten niet verklappen, maar de dragraces zijn behoorlijk close.

Video: Porsche 992 GT3 vs Porsche GT3 Cup Dragrace

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Singer 911 DLS gespot tijdens testwerk op de 'Ring

Singer 911 DLS gespot tijdens testwerk op de ‘Ring

Mercedes 190 Judd V8 in Oberhallau Hillclimb

Mercedes 190 Judd V8 maakte comeback in Oberhallau Hillclimb