in

Porsche 993 BiTurbo weer in actie tijdens Cividale Hillclimb

Zoals we in mei van dit jaar schreven heeft het team van Rupert Schwaiger in de winter hard gewerkt om hun Porsche 993 ‘GT2’ gereed te krijgen voor het nieuwe Hillclimb-seizoen. Dat was een flinke klus omdat de 72-jarige Rupert zijn Porsche flink in de kreukels had gereden tijdens Bergrallye Kitzeck 2019.

De 911 wordt aangedreven door een twin turbo 3.5-liter zescilinder die 670 pk en 850 Nm produceert dat naar de achterwielen wordt overgebracht via een peddelbediende sequentiële versnellingsbak uit een Porsche 997 RSR. Om het gewicht zo laag mogelijk te houden ligt er slechts een 20L brandstoftank in de neus die de boxermotor van 102 octaan voorziet.

De 993 GT2 EVO kit is gemaakt van CFRP en is voor 2020 verder geoptimaliseerd, de karakteristieke kleurstelling en achtervleugel zijn natuurlijk gebleven. Voor nul tot honderd kilometer per uur heeft de 1.000 kg wegende Porsche slechts 2,85 sec nodig en naar 200 km/h gaat in 7,9 sec.

In onderstaande video zien we dat de Hillclimb-veteraan nog steeds tot het uiterste gaat met zijn iconische machine, ook tijdens een compleet verregende dag op de Cividale Hillclimb.

Video: Porsche 993 BiTurbo in actie tijdens Cividale Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onboard bij The Stig in de Audi RS6 C8

Onboard bij The Stig in de Audi RS6 C8

Lando Norris test McLaren Elva

Lando Norris test de McLaren Elva