in

Porsche 993 RWB te koop in Nederland

Heb je nog ergens €180.000 liggen en ben je op zoek naar een unieke auto, dan raden we je deze Porsche 993 RWB aan!

Deze Porsche 993 Carrera 2 werd zeven jaar geleden door Akira Nakai in Nederland omgebouwd tot RWB-specificatie. De Japanse kunstenaar werkte drie dagen aan het project en het restant werd daarna afgebouwd door een team in Amsterdam. In totaal is er 1.500 uur aan de RWB gewerkt.

Naast de karakteristieke wielkasten, whale tail en voorbumper met rubberen lip heeft deze Rauh-Welt Begriff een koolstofvezel dak, lichtgewicht ramen uit een cup-auto, Xenon verlichting in de originele lampen, nieuwe bekleding, racestuur en verlengde pook, Porsche cup-stoelen, vierpuntsgordels en een halve rolkooi.

Onderhuids is de 993 RWB voorzien van een RS-onderstel, stabilisatorstangen van een cup-auto en nieuwe remschijven. Aan de 300 pk sterke 3.6-liter zescilinder boxermotor is weinig gedaan, alleen wat uiterlijke verfraaiing. De sportuitlaat levert misschien wat extra pk’s maar zorgt voornamelijk voor een beter geluid.

De Porsche 993 RWB staat te koop bij DNA Cars in Naarden en volgens de advertentie staat er 105.000 km op de teller, waarvan slechts 500 km in RWB-spec. Hieronder zie je de time laps van de build.

Video: Porsche 993 RWB Build Time laps

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M3 Competition en Audi RS4 trekken sprintjes op de Autobahn

BMW M3 Competition en Audi RS4 trekken sprintjes op de Autobahn

Parkeerstand Lexus

Vrouw vergeet Lexus in parkeerstand te zetten