in

Porsche 996 GT2 Bi Turbo

De 700 pk sterke GT2 Bi Turbo van Lammertink Racing is een unieke raceauto en gelukkig voor ons maakte de heren van Clash Productions daar een mooie video van. De auto reed in 2008 mee in het Dutch Supercar Challenge, waar de auto zich nu bevindt is bij ons niet bekend.

“De wagen is geïnspireerd door de ‘Türbinchen’ Porsche, waarmee Jürgen Alzen meedeed aan de Duitse Langstrecke Pokal en de 24h Nürburgring. De basis van de auto is de Porsche 996 RS waarmee het team tot 2004 heeft geracet. Het chassis is echter geheel opgeknapt en voorzien van een 996 GT3 RSR wielophanging met Moton dempers. Ook is de wielbasis flink verbreed, DP Motorsport heeft de wagen voorzien van een 996 DP5 body. De aparte techniek van deze body is onder andere de plaatsing van de intercooler boven de motor en de luchttoevoer die door de tunnel op het dak gaat. De auto is voorzien van een uiterst sterke handgeschakelde versnellingsbak.”

Video: Porsche 996 GT2 Bi Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R Battle

Nissan GT-R Battle

Honda CR Z – Mugen Style

Honda CR Z – Mugen Style