in

Porsche Blikt Terug Op ALMS Jaren

De American Le Mans Series is dood. Met de fusie van het Grand-AM kampioenschap en de ALMS hebben we nu één sportscar serie om naar te kijken. Dat wordt een geweldig kampioenschap, dat staat vast. Maar Porsche heeft zeer goede herinneringen aan de American Le Mans Serie en ze vonden het gepast om deze met ons te delen.

Porsche won 12 constructeur kampioenschappen, 14 coureur kampioenschappen en 116 klasse races in de ALMS, dat is meer dan welke fabrikant dan ook. Natuurlijk werden de GT startvelden gedomineerd door Porsche auto’s en was de kans dat een Porsche won dus vrij groot, maar hun Porsche RS Spyder LMP2 machine was snel genoeg om het op te nemen tegen de LMP1 auto’s, ook al had hij veel langzamer moeten zijn.

In 2007 won de RS Spyder LMP2 maar liefst 8 ALMS races overall, terwijl de Audi R10 TDI uit de LMP1 klasse slechts 4 races won. In 2008 won de LMP2 machine ook de 12 uur van Sebring, voor de LMP1’s. Vanaf dat jaar werd de RS Spyder ook aan banden gelegd, het vermogen werd beperkt en de vleugels werden verkleind waardoor de eens zo machtige Porsche veel snelheid verloor.

Het is een korte video, maar het geeft de dominantie van Porsche mooi weer.

Video: Porsche Blikt Terug Op ALMS Jaren

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrachtwagen verliest trailer op snelweg

Vrachtwagen verliest trailer op snelweg

De Geheime Test van Honda en Verstappen

De Geheime Test van Honda en Verstappen