in

Porsche Boxster GTS schittert in nieuwe Promo

Vorige week onthulde Porsche de Boxster GTS en de Cayman GTS, deze potige versies zijn technisch aangepast en luxer uitgerust dan de uitvoeringen zonder het Gran Turismo Sport-label. In deze promovideo zien we de Boxster GTS voor het eerst in actie.

Onderhuids is de Boxster GTS voorzien van de 3,4-liter zes-cilinder motor die momenteel worden gebruikt in zowel de Boxster S en Cayman S. Het vermogen is echter met 15 pk gestegen waardoor de Boxster GTS nu 330 pk levert. Het koppel is met een kleine 10 Nm toegenomen. Naast meer vermogen is de GTS variant uigerust met Sport Chrono pakket. In combinatie met de PDK-transmissie (optioneel) is een sprint naar 100 kilometer per uur in slechts 4,7 seconden gepiept. De topsnelheid van de Boxster GTS ligt op 281 km/h. Porsche blijft overigens de PDK-transmissie promoten door de Boxster GTS met deze transmissie te prijzen op 88.900 euro en de handgeschakelde versie op 93.122 euro.

Naast het extra vermogen is er een verbeterde achterwielophanging, zwarte behuizing van de bi-xenonkoplampen en 20 inch Carrera S-wielen. Het Porsche Active Suspension Management geeft de bestuurder de keuze uit drie verschillende driving modes, afhankelijk van het gewenste rijgedrag en comfort. In het interieur vinden we twee sportstoelen met lederen bekleding in combinatie met alcantara.

De buitenkant is opgeleukt met een agressievere voorbumper met donkere luchtinlaten en een lagere splitter. Aan de achterzijde zien we een kofferdeksel spoilers, twee centraal geplaatste uitlaatpijpen en agressievere diffuser. Natuurlijk mogen de nodige GTS logo’s niet ontbreken.

Video – Porsche Boxster GTS Promo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jarno Trulli test Formule E

Jarno Trulli test Formule E

Chris Harris vol lof over F-Type R Coupe

Chris Harris vol lof over F-Type R Coupe