in

Porsche gaat met 919 Hybrid Evo baanrecords van F1-auto’s verbreken

Na drie Le Mans-overwinningen en zes titels in het FIA WEC nam Porsche afgelopen seizoen afscheid van het endurance racen in de LMP1-categorie. Maar de Duitse fabrikant wil de 919 Hybrid nog één laatste afscheidstour geven, met een speciale uitvoering gaat Porsche op jacht naar baanrecords!

Porsche heeft het reglementenboek overboord gegooid en een ultieme LMP1-auto gebouwd met bijna 1200 pk, skirts en extreme aerodynamica. Porsche zou diverse circuits willen aandoen en men begint op Spa-Francorchamps, waar onderstaande video is geschoten.

Edit: Inmiddels is bekend geworden dat Neel Jani gisteren op het 7 kilometer lange Belgische circuit een tijd heeft neergezet van 1:41,770. Dit is 0,783 seconden sneller dan de pole position en het baanrecord van Lewis Hamilton neergezet in de Mercedes AMG W08 F1. Neel Jani haalde een topsnelheid van 359 km/h en was 12 seconden sneller dan de WEC-pole van vorig jaar!

Video: Porsche 919 Hybrid Evo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nederlandse journalist door Vettel op zijn plek gezet

Nederlandse journalist door Vettel op zijn plek gezet

Bugatti Veyron Donuts

Donuts met een Bugatti Veyron is prijzig