in

Porsche LMP1 Shakedown

Na vele uren hard werken en weken van onzekerheid was het afgelopen juni dan eindelijk zover; de shakedown van de nieuwe Porsche LMP1.

De Porsche zal in 2014, met onder meer Mark Webber, de strijd aangaan met Audi in de LMP1-klasse tijdens het FIA World Endurance Championship (WEC). De belangrijkste race op die kalender is uiteraard de 24 uur van Le Mans, Porsche zal er alles aan doen om de hegemonie van Audi te doorbreken en een 17e overwinning te behalen op Le Mans. Audi heeft sinds 2000 maar liefst 12 keer gewonnen, alleen Bentley en Peugeot wisten een race te stelen van Audi.

De nieuwe bolide van de Duitse fabrikant is in het geheim al sinds juni aan het testen met coureurs Timo Bernhard, Romain Dumas en Neel Jani. Bekijk hieronder de shakedown van de Porsche LMP1-bolide tijdens een privétest.

Video: Porsche LMP1 Shakedown

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tuned - Matt Farah Test Aston Martin Vantage GT4

Tuned – Matt Farah Test Aston Martin Vantage GT4

Takelwagen Faalt Heel Erg Hard

Takelwagen Faalt Heel Erg Hard