in

Porsche Macan Official Promo

Na weken van teasers heeft Porsche op de autoshow van Los Angeles eindelijk de Porsche Macan officieel onthuld. Met de Macan betreedt Porsche nieuw terrein: het segment van de compacte Sports Utility Vehicle.

Diverse stijlelementen zijn ontleend aan andere modellen van het merk en aangepast voor de Macan. De schuine motorkap en de aflopende daklijn moeten de sportieve en krachtige dynamiek van de Macan benadrukken. De vorm van de zijruiten verwijst naar die van de Porsche 911, net als de vorm van de taillelijn en de spatborden. De carrosserie is volledig uit aluminium vervaardigd.  De Porsche Macan is 4.681 mm lang (Turbo: 4.699 mm), 2.098 mm breed (inclusief buitenspiegels) en 1.624 mm hoog.

De nieuwe SUV van Porsche is er in drie modellen: de Macan S, de Macan S Diesel en de Macan Turbo. Elke Macan is voorzien van actieve vierwielaandrijving, PTM (Porsche Traction Management), ABD (Automatic Brake Differential), ASR (Anti Slip Regulation) en Porsche’s PDK-transmissie met dubbele koppeling en zeven versnellingen. De Porsche Macan S wordt aangedreven door een 3,0-liter V6 biturbomotor met een vermogen van 340 pk. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/uur vergt slechts 5,4 seconden en de topsnelheid is 254 km/uur. De prijs van de Porsche Macan S bedraagt € 77.900.

De Porsche Macan S Diesel is voorzien van een 3,0-liter V6 turbodieselmotor met 258 pk. De dieselmotor stuwt de auto in 6,3 seconden vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/uur en topsnelheid van 230 km/uur. De Macan S Diesel is te koop voor € 75.400.

Het topmodel, de Macan Turbo, is voorzien van een 3,6-liter V6 biturbomotor die 400 pk vermogen levert. Deze motor wordt voor het eerst in een Porsche toegepast en is  in staat tot een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in 4,8 seconden. De prijs is € 100.700,- inclusief BTW/BPM.

De Macan-modellen staan vanaf begin april 2014 in de showroom, bekijk de officiële promovideo hieronder.

Video: Porsche Macan Official Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Er zit een Beer in deze Lamborghini

Er zit een Beer in deze Lamborghini

Jaguar F-Type Coupé Official Promo

Jaguar F-Type Coupé Official Promo