in

Porsche Panamera Sport Turismo Gespot

Bijna vier jaar geleden toonde Porsche de Panamera Sport Turismo op de Paris Motor Show. De concept car was een hybride Panamera met een opvallend gevormde achterkant. Destijds zei Porsche dat de Panamera Sport Turismo “mogelijk” in productie zou gaan, maar nu de auto recentelijk is gespot op de Nordschleife weten we zeker dat hij eraan zit te komen.

Ten opzichte van de sedan, die we ook in deze video zien, heeft de Sport Turismo een langere daklijn en biedt daardoor extra hoofdruimte aan de achterste passagiers samen met extra laadruimte. De achterruit staat wat rechter en een dakspoiler verlengt de daklijn visueel nog iets. We hebben geen specificaties van Porsche’s nieuwe stationwagen maar het motorgamma zal vast niet veel verschillen met de sedan.

Na SUV’s begeeft Porsche zich wederom op nieuw terrein en breidt men het modellengamma nog verder uit. Het zal Porsche zeker geen windeieren leggen. Wat vinden jullie van deze sportieve stationwagen?

Video: Porsche Panamera Sport Turismo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

IndyCar-coureur door elkaar geschud op Long Beach

Zie hoe heftig Long Beach is voor een IndyCar-coureur

WTCC 2016 Slovakia Highlights

WTCC 2016 – Slovakia Highlights