in

Porsche Secrets – 911 met middenmotor

Porsche begint steeds meer te beseffen dat ze een goudmijn aan klassiekers hebben met hun ‘geheime garage’. We schreven voor het eerst over deze garage in augustus 2012, toen Porsche twee interessante video’s op YouTube zette. In een nieuwe serie video’s schotelt Porsche ons wederom een aantal unieke prototypes voor, waaronder deze Porsche 911 met middenmotor.

Zoals jullie allemaal weten is de Porsche 911 onlosmakelijk verbonden met de achterin geplaatste motor. Hoewel volgens velen dit niet de beste plaats is voor de motor houdt Porsche al 50 jaar vast aan dit concept. Echter, toen Porsche de Boxster aan het ontwikkelen was en men de middenmotor voor deze auto wilde testen besloot men een 911 in te zetten. Porsche wilde het design van de Boxster niet onthullen maar de middenmotor-configuratie moest wel getest worden.

Er werd een motor in het midden geplaatst van een Porsche 911 Targa waarna de achterruiten zwart gemaakt werden zodat nieuwsgierige journalisten geen foto’s konden maken. Hij ziet er misschien niet bijzonder uit maar dit was een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Porsche en de enige, voor zover wij weten, 911 met middenmotor ooit gemaakt.

Video: Porsche Secrets – 911 met middenmotor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Indycar 2014 - Indy 500 Highlights

Indycar 2014 – Indy 500 Highlights

WTCC 2014 - Eerste podium voor Coronel op Salzburgring

WTCC 2014 – Eerste podium voor Coronel op Salzburgring