in

De Porsche 550 Spyder van S-Klub heeft een Subaru-motor

Fotograaf Larry Chen heeft Alan Iwamoto van S-Klub opgezocht voor een reportage van zijn bijzondere Porsche Spyder. Puristen kunnen deze video misschien maar beter overslaan, want dit is een restomod en dus is alles wat je maar kunt bedenken aangepast.

Achterin de Porsche Spyder ligt een 2.0-liter viercilinder boxermotor uit een Subaru WRX met een Garrett GTX2860r turbocharger. De Japanse krachtbron levert 370 pk en onder de elektrisch bediende motorkap is er meer bling bling te zien dan bij de gemiddelde juwelier. Het vermogen gaat naar de achterwielen via een handgeschakelde vierbak en in theorie kan deze Spyder een top van 250 km/h halen.

De aandacht voor detail is geweldig en werkelijk alles is mooi afgewerkt, tot aan de bekleding van de motorkap toe. Het kan misschien je smaak niet zijn, maar aan het vakwerk valt niets op aan te merken. Er is echter één nadeel ondervond Larry Chen, als passagier word je knetter doof met die turbo recht achter je hoofd.

Video: Porsche Spyder van S-Klub

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De 750cc MVR Pro is een razendsnel wapen op hillclimb

De 750cc MVR Pro is een razendsnel wapen op hillclimb

olievaten gebruiken als wielen

Kun je olievaten gebruiken als wielen?