in

Porsche Taycan maakt debuut op Goodwood FOS

Een licht gecamoufleerd Porsche Taycan heeft zijn publieksdebuut gemaakt op het Goodwood Festival of Speed. Achter het stuur van Porsches eerste elektrische auto zat voormalig F1-coureur Mark Webber.

In de komende weken maakt de Taycan op drie continenten zijn opwachting: China, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Dit zijn de belangrijkste afzetmarkten voor de eerste volledig elektrische sportwagen van Porsche. De afbeelding op het dak is een eerbetoon aan het betreffende gastland, in dit geval de Union Jack met een bliksemschicht.

De Porsche Taycan accelereert in minder dan 3,5 seconden naar 100 km/h en tikt in minder dan twaalf seconden de 200 km/u aan. De topsnelheid van de Taycan ligt boven de 250 km/h. Voordat de nieuwe Porsche Taycan in september zijn wereldpremière beleeft, heeft hij al zo’n zes miljoen testkilometers afgelegd.

Video: Porsche Taycan op Goodwood FOS

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Porsche Taycan maakt debuut op Goodwood FOS

Reageer op deze video