in

Porsche Taycan nader bekeken

Na jaren van ontwikkeling en teasers heeft Porsche eindelijk de Taycan onthuld, hun eerste volledige elektrische auto. De eerste modellen in de nieuwe range zijn de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S. Later volgen ook minder krachtige uitvoeringen van de vierwielaangedreven Taycan.

De Taycan Turbo S genereert maximaal 761 pk in overboost-vermogen en de Taycan Turbo maximaal 680 pk. De Taycan Turbo S accelereert in 2,8 seconden van 0-100 km/h, de Taycan Turbo voltooit die sprint in 0,4 seconden langzamer. Beide vierwielaangedreven modellen hebben een topsnelheid van 260 km/h. De actieradius (WLTP) voor de Taycan Turbo S bedraagt 412 kilometer en voor de Taycan Turbo 450 kilometer.

De Taycan is de eerste elektrisch aangedreven productieauto met een systeemvoltage van 800 Volt in plaats van 400 Volt. Hierdoor  is het batterijpakket van de Taycan bij een gelijkstroom-snellader in slechts vijf minuten voldoende op te laden voor 100 kilometer. De laadtijd van 5 naar 80 procent duurt onder ideale omstandigheden slechts 22,5 minuten.

Het onderstel van de Taycan maakt gebruik van een centrale aansturing. Het geïntegreerde Porsche 4D Chassis Control analyseert en synchroniseert alle systemen in realtime. Hiertoe behoren adaptieve luchtvering inclusief Porsche Active Suspension Management, Porsche Dynamic Chassis Control Sport  en Porsche Torque Vectoring Plus.

Het systeem om remenergie terug te winnen is volgens Porsche met een terugwinvermogen van 265 kW aanzienlijk hoger dan dat van concurrerende modellen. Praktijktests met de Taycan hebben aangetoond dat circa 90 procent van alle remacties wordt uitgevoerd door de elektromotoren. De mechanische remmen komen hierbij niet in actie.

De Taycan heeft twee bagageruimtes: voorin met een inhoud van 81 liter en achterin met een inhoud van 366 liter. De Porsche Taycan Turbo en Taycan Turbo S staan vanaf medio januari 2020 bij de dealers. De prijs van de Taycan Turbo is €157.100 en van de Taycan Turbo S €191.000.

Video: Porsche Taycan nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

YouTuber heeft Brilliant Exhaust gekocht voor zijn Mercedes S600

Brilliant Exhaust laat deze Mercedes-Benz S600 ongelooflijk hard janken

Op de Rollenbank - Mercedes-AMG C63 S by Renntech

Op de Rollenbank – Mercedes-AMG C63 S by RENNtech