in

Porsche Taycan Turbo en Audi RS E-Tron GT vs Tesla Model S Performance

Als je een high-end elektrische sedan koopt zijn verkoopargumenten als milieu en lopende kosten natuurlijk ondergeschikt aan prestaties. En op dat gebied zijn de Tesla Model S Performance, Porsche Taycan Turbo en Audi RS e-tron GT de drie marktleiders.

CarWow heeft de drie modellen bij elkaar gebracht voor een vergelijking. Mat zit in de Audi, hun krachtigste straatauto tot nu toe, die over twee elektromotoren beschikt met 646 pk en 830 Nm koppel. Naast hem staat Yianni in de Taycan Turbo, een auto met hetzelfde platform als de e-tron GT maar iets meer vermogen: 687 pk en 850 Nm koppel. Qua gewicht zijn beide auto’s gelijkwaardig aan elkaar, ze wegen 2.380 kg.

Dan tot slot de Tesla Model S Performance. Het oudste model van de drie, de goedkoopste van de drie, de krachtigste van de drie en de lichtste van de drie. De Model S Performance heeft eveneens twee elektromotoren, maar deze zijn veel krachtiger: 778 pk en 1.140 Nm koppel! Met een totaalgewicht van 2.316 kg is hij ook nog eens 64 kg lichter.

Video: Porsche Taycan Turbo vs Audi RS E-Tron GT vs Tesla Model S Performance

Porsche Taycan Turbo en Audi RS E-Tron GT vs Tesla Model S Performance

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *