in

Porsche’s achterwielbesturing nader bekeken

Achterwielbesturing is niet nieuw, sterker nog het werd in de jaren ’70 al toegepast door Citroen en in de jaren ’90 gebruikt door bijna iedere Japanse fabrikant. Het trekt echter pas grootschalige aandacht als een supercar wordt uitgerust met het systeem, zoals Porsche heeft gedaan met de nieuwe GT3 en Turbo.

In onderstaande video’s van Porsche en Elephant Racing kunnen we zien hoe het systeem in de praktijk werkt. De theorie is als volgt: tot 50 km/u sturen de achterwielen in tegenovergestelde richting tot een hoek van 2,8 graden, waardoor je een kleinere draaicirkel krijgt en een kortere wielbasis simuleert. Boven de 80 km/u sturen ze parallel aan de voorwielen, om zo een langere wielbasis te simuleren, wat moet leiden tot meer stabiliteit.
Het is een interessant systeem en aangezien het al lange tijd bekend is vragen wij ons af waarom het niet vaker toegepast wordt op supercars?
Via: Autoblog

Porsche’s Achterwielbesturing op de 991 GT3

Porsche legt het uit

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nordschleife krijgt officiële promo

Nordschleife krijgt officiële promo

Novitec Torado Aventador Klinkt Sensationeel!

Novitec Torado Aventador Klinkt Sensationeel!