in

Badd GT is de snelste ooit: 455 km/h

John Hennessey en zijn team hebben niet lang kunnen genieten van hun record, de Hennessey Ford GT haalde 424 km/h op de standing mile tijdens het Texas Mile evenement. De Ford GT van Performance Power Racing ging namelijk nog sneller tijdens een recordpoging op de standing mile: 455 kilometer per uur.

De Badd GT is gebouwd door Performance Power Racing en met behulp van twee enorme Turbo’s en nieuwe metalen genaamd “Pandalloy” zette de auto vorige week twee records neer op Florida’s Kennedy Space Center. Vanuit stilstand lanceerde deze 1700 pk sterke Badd GT zich naar 283.232 mijl per uur in slechts 1600 meter, zoals gemeten door de Tag Heuer tijdwaarneming.

Dit is niet alleen een recordsnelheid op de staande mijl maar ook een Guinness World Record voor hoogste snelheid in een straatauto. En dat betekent dat de ingenieurs in Molsheim, de thuisbasis van Bugatti, aan de slag moeten om te werken aan iets wat nog sneller is. Overigens is er nog wat onenigheid omdat Bugatti zegt dat een opgevoerde Ford GT geen serieproductie straatauto is en het record daarom niet telt. Onzin wat mij betreft, er worden zes van deze auto’s gebouwd en hij is sneller dan een Veyron of Venom GT. Klaar.

Video: Badd GT is de snelste ooit: 455 km/h

Badd GT is de snelste ooit: 455 km/h

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *