in

Prachtige BMW E30 Touring met M3-motor

De BMW E30 Touring werd geproduceerd door de Duitse autofabrikant van 1987 tot 1994. Omdat de E30 Touring nooit werd geleverd in de Verenigde Staten, importeerde Andy Miller er zelf één uit het Verenigd Koninkrijk. Zodra de stationwagen bij hem op de stoep stond, begon het proces van modificeren.

Eerst werd het standaard stuurwiel vervangen door een M-Tech 2, daarna kwamen er AC Schnitzer Type 1-velgen onder, grotere remmen en om de E30 een mooi stance te geven luchtvering van Airlift Performance. De knalrode carrosserie werd opnieuw gespoten zodat de stationwagen er weer als nieuw bij staat.

De BMW E30 Touring werd aangeboden met verschillende motoren, afhankelijk van de markt. Dit omvatte viercilinder benzinemotoren, zoals de 1.6-liter, 1.8-liter en 2.0-liter motoren, evenals zescilinder benzinemotoren, zoals de 2.5-liter en 2.7-liter motoren. Andy koos ervoor de originele motor echter in te wisselen voor een S52 uit een Amerikaanse E36 M3. In vergelijking met de Europese S50 is de S52 minder krachtig, de zescilinder levert 240 pk, maar dat is nog altijd krachtiger dan iedere E30 M3 die in München werd gebouwd.

In de loop der jaren heeft Andy verschillende BMW’s gekocht en verkocht, maar deze E30 is hij niet van plan te verkopen. We geven hem geen ongelijk, afgezien van de sentimentele waarde voor Andy, is het een prachtige auto!

Video: BMW E30 Touring met M3-motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Peugeot E-Legend Concept

Peugeot E-Legend Concept bij Villa d’Este 2019

Aston Martin V8 Vantage topsnelheid

Aston Martin V8 Vantage naar 299 km/h op Autobahn