in

Prachtige collectie van Jägermeister raceauto’s

Jägermeister is een likeur die in de kroeg vaak als shotje wordt gedronken of als Jägerbomb. Maar wist je dat de in Duitsland vervaardigde likeur vroeger prominent op raceauto’s te zien was? Van Formule 1 tot aan Le Mans en het DTM, ruim 25 jaar lang werden raceauto’s in diverse klassen gesponsord door het beroemde drankje.

In totaal droegen meer dan honderd auto’s de feloranje kleurstelling om het bedrijf te vertegenwoordigen, totdat in 2000 door de marketingafdeling besloten werd dat autosport en alcohol geen goede combinatie was.

Eckhard Schimpf, de persoon die verantwoordelijk was voor de raceafdeling van Jägermeister, heeft een aantal van deze oranje racewagens verzameld en Shmee bezocht zijn prachtige collectie. De auto’s worden in perfecte conditie gehouden door Schimpf en zijn zoon, Oliver, en daarnaast zijn er ook diverse helmen, schaalmodellen en boeken over de Jägermeister raceauto’s te vinden in het privémuseum.

Of de collectie voor publiek toegankelijk is weten we niet, maar met deze video kunnen we prima vooruit.

Video: Prachtige collectie van Jägermeister raceauto’s

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R zet zichzelf in brand na iets te veel revven

Nissan GT-R zet zichzelf in brand na iets te veel revven

Tiff Needell test de Ferrari F50

Tiff Needell test de Ferrari F50 in Schotse hooglanden