in

Prachtige korte film over de 1989 Audi 90 Quattro IMSA GTO

We hebben al vaker geschreven over het ontstaan van de Audi 90 Quatrro IMSA GTO. Het is een fascinerend verhaal over hoe Audi lessen uit het World Rally Championship toepaste op de racerij met hun unieke Quattro-systeem en vijfcilinder turbomotor.

In deze korte film vertelt Hans J. Stuck hoe hij bij het project betrokken raakte en hoe de ontwikkeling van de 90 Quattro IMSA GTO verliep. Daarvoor werd onder andere Walter Röhrl ingeschakeld, die ervaring had met deze aandrijflijn in het WRC.

De Audi 90 domineerde het IMSA GTO Championship in 1989. Stuck reed naar de overwinning op Summit Point, Mid-Ohio, Topeka, Sears Point, Watkins Glen, Lime Rock en Laguna Seca, met Hurley Haywood vijfmaal als tweede. Aangezien Audi echter de openingsronden op Daytona en Sebring had overgeslagen, eindigden Stuck en Audi als tweede in het klassement van de coureurs en fabrikanten. Achter Pete Halsmer en de Mercury Cougar XR7.

Na één jaar in het IMSA GTO Championship vertrok Audi alweer uit Amerika en ging de Audi 90 GTO met pensioen. In 1992 werd echter de S4 GTO ontwikkeld voor het South African Modified Saloon Car Championship, waardoor de ziel van de 90 GTO verder leefde want S4 GTO was hier sterk op gebaseerd.

Video: Korte film over de 1989 Audi 90 Quattro IMSA GTO

Prachtige korte film over de 1989 Audi 90 Quattro IMSA GTO

Wat vond je van deze video?

28 Points
Upvote Downvote

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *