in

Prachtige mini docu over de Nürburgring Nordschleife

Er zijn maar weinig circuits in de wereld zo iconisch als de Nürburgring Nordschleife. Al meer dan 90 jaar is de baan de ultieme uitdaging voor talloze racers, zowel professioneel als amateur. De baan is veel veranderd sinds het circuit werd geopend in 1927. Het is een stuk veiliger geworden, noodzakelijk omdat de auto’s sneller dan ooit tevoren zijn. De beroemde Noordlus heeft 154 bochten en om dit unieke circuit te eren bracht Gran Turismo deze mini documentaire uit.

Wij Nederlanders bevinden ons op een paar uur rijden van de ‘Ring, maar veel raceliefhebbers zullen nooit de mogelijkheid hebben om de baan te bezoeken. Gelukkig kunnen autosportfans de 20.8 kilometer lange Nordschleife digitaal bezoeken, onder andere in Gran Turismo op een lasergescande kopie van het circuit.

De documentaire gaat in op de bouw van het circuit en de vele wijzigingen, de fans, de 24 uurs race en natuurlijk Gran Turismo. Zeker de moeite waard om 18 minuten aan te besteden.

Video: Docu over de Nürburgring Nordschleife

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi R8 dragrace

Vier Audi R8’s in een dragrace

Alfa Romeo 4C Verzegnis Hillclimb

Battle of the Alfa Romeo 4C’s op Verzegnis Hillclimb