in

Prius met F16 Gatling Gun is een prima promotievoertuig

Black Rifle Coffee Company omschrijft zichzelf als “a premium, small-batch, roast to order, veteran owned and operated coffee brewer”. Om wat aandacht te trekken voor hun koffiezaak besloten de veteranen een promotievoertuig te maken, en aandacht krijgen ze met deze Toyota Prius.

Op het dak van de granddaddy onder de hybrides staat een Gatling Gun afkomstig van een F-16. Het enorme kanon monteren op het dak van de Toyota was geen makkelijk klus. Grote delen van het interieur moesten verwijderd worden en er werden aanzienlijke verstevigingen aangebracht om de ruim 100 kg wegende M61 te ondersteunen.

In onderstaande video laten de heren van Black Rifle Coffee Company een deel van het bouwproces zien, evenals het uiteindelijke resultaat. Dat is een werkende F16 Gatling Gun op het dak van een Prius die 6.600 kogels per minuut kan afvuren. Als je dat doet ben je wel 180.000 dollar armer, één kogel kost namelijk $27.

De video is overigens in drie dagen 200.000 keer bekeken. Missie geslaagd, denken wij!

Video: Toyota Prius met F16 Gatling Gun

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Seat-Leon-Crash-Scheivlak

Seat Leon betrokken bij typische Scheivlak-crash

Audi R8 V10 Plus BiTurbo Klasen Motors

Audi R8 V10 Plus BiTurbo van Klasen Motors naar 346 km/h