in

Private Lease begrijpelijk uitgelegd

Het aanschaffen van een nieuwe auto is een erg leuke stap, maar heeft tegelijkertijd ook een grote impact. Want past de uitgave ook op lange termijn in de financiën? En wat als er ineens kosten ontstaan door een onverwachte onderhoudsbeurt? Met het vaste all-in maandbedrag van Private Lease is dit verleden tijd. Ontdek hoe Private Lease werkt.

Wat is Private Lease?

Voorheen moest je een nieuwe auto altijd in één keer betalen om erin te kunnen rijden. Met een Private Lease auto  is dit verleden tijd. Met een vast all-in maandbedrag rijd je in een gloednieuwe auto. Onderhoud, autoverzekering en wegenbelasting; het is allemaal geregeld. Zo hoef jij alleen nog te tanken en te genieten van elke kilometer.

Onverwacht goede voorwaarden bij SEAT Private Lease

Kies je bijvoorbeeld voor een SEAT met Private Lease? Dan geniet je naast de standaard Private Lease voordelen ook nog van een hoop andere onverwachte extra’s. Denk aan:

  • Pechhulp onderweg
  • Standaard onderhoud bij een SEAT-dealer
  • Kosteloos opzegbaar bij persoonlijke omstandigheden
  • Onverwacht aantrekkelijke Private Lease acties

De voordelen van Private Lease

Naast het betalen van een maandbedrag voor je auto, brengt Private Lease nog een aantal andere voordelen met zich mee.

Onderhoud altijd goed geregeld

Wanneer komt de volgende beurt? En hoeveel gaat die beurt mij deze keer kosten? Dankzij Private Lease spelen deze typische vragen niet meer bij jou. Zo is je onderhoud altijd perfect geregeld bij de dealer. En staat je auto bij de dealer voor onderhoud? Dan krijg je bij SEAT gelijk betrouwbaar vervangend vervoer.

Verspreide investering

Dankzij het vaste all-in maandbedrag lig je niet meer wakker van een grote uitgave. Omdat het maandbedrag vast ligt, weet je nu en op lange termijn precies waar je aan toe bent qua financiën. En dat geeft rust.

Goedkoper dan geld lenen

Je kunt ook zelf geld lenen om de aankoop van je nieuwe auto te spreiden over een langere periode. Toch liggen de rentetarieven en totale maandelijkse lasten van Private Lease bij SEAT altijd lager dan de reguliere leningen voor particulieren. En door alle service die je bij SEAT Private Lease mag verwachten, is het particulier leasen van je auto  altijd geschikter dan het afsluiten van een reguliere lening.

De nadelen van Private Lease

Houd bij het afsluiten van een Private Leasecontract ook rekening met impact op de onderstaande zaken.

De looptijd van jouw Private Leasecontract

Vooraf bepaal je zelf de looptijd van het Private Leasecontract. Je kunt hierbij kiezen uit looptijden van 24, 36, 48 of 60 maanden. Wil je vroegtijdig je Private Leasecontract ontbinden? Dan kan dat bij onverwachte persoonlijke omstandigheden vaak kosteloos. In andere gevallen betaal je een opzegvergoeding.

Aan het einde van de Private Leaseovereenkomst lever je de auto weer in bij de leasemaatschappij. Bij sommige leasemaatschappijen heb je de optie om de auto over te kopen.

Registratie bij het BKR

Omdat je Private Leasecontract een terugkerende kostenpost is van meer dan € 250, wordt je Private Leasecontract ook bij het BKR geregistreerd. Hierdoor weet je altijd zeker dat je de lasten kunt dragen. Het is goed om te weten dat een BKR-registratie invloed heeft op je leencapaciteit van toekomstige hypotheken.

No-claim kortingen

Heb je jarenlang schadevrij gereden? Dan rekent de verzekeringsmaatschappij dankzij de no-claim kortingen vaak een lagere premie. Bij Private Lease wordt deze premiekorting niet doorberekend in het all-in bedrag. Wel kun je vaak na de looptijd een verklaring van schadevrije jaren opvragen. Je kunt hierdoor wel de lagere premie behouden bij latere autoverzekeringen.

Vind de SEAT Private Leaseauto die past bij jou

Zie jij jezelf het liefst buiten de lijntjes rijden in een stoere hatchback? Zoek je een praktische en ruime alleskunner? Of krijg je juist energie van de allergrootste SUV? Wat je droomauto ook is, met de verschillende modellen van SEAT zit je altijd goed. Ontdek ze nu.

author avatar
Advertorial

Reageer op deze video

McLaren Mercedes SLR HDK Review

McLaren Mercedes SLR HDK is een nieuwe versie van een oude hypercar

Idiote Audi-bestuurder blokt ambulance op de A28

Idiote Audi-bestuurder blokt ambulance op de A28