in

Professionele coureurs uiten harde kritiek op iRacing

Nu de complete autosport al maanden plat ligt vanwege het coronavirus, zoeken veel coureurs hun heil in simracing. Max Verstappen en Lando Norris racen al jaren in de virtuele wereld, maar het lijkt erop dat werkelijk iedere coureur nu een sim heeft aangeschaft.

Met het toenemende aantal professionele coureurs in simracing, kunnen games als iRacing, rFactor 2, Automobilista 2 en Assetto Corsa Competizione beter vergelijken worden met de werkelijkheid. Nooit tevoren raceten er namelijk zoveel professionele coureurs uit verschillende raceklassen in de virtuele wereld. En nu blijkt dat één van de, zo niet dé populairste simgame helemaal niet zo realistisch is.

Diverse coureurs hebben flinke kritiek geuit op iRacing. De raceauto’s in de online game zouden te moeilijk te besturen zijn, zelfs moeilijker dan in werkelijkheid! Het grootste kritiekpunt van diverse coureurs: de banden. In iRacing moet je ontzettend netjes rijden en als een auto begint te glijden dan is deze bijna niet meer te corrigeren. Soms breekt de auto zelfs vanuit het niets uit, wat met de hoeveelheid downforce van een IndyCar of GT3-auto in werkelijkheid bijna onmogelijk is.

In onderstaande video zien we een compilatie aan reacties en frustraties van professionele coureurs, en dat zijn niet de minste: NASCAR-kampioen Clint Bowyer, IndyCar-kampioenen Josef Newgarden en Scott Dixon, Blancpain GT-kampioen David Perel, V8 Supercars-kampioen Scott McLaughlin en last but not least, FIA WEC-kampioen en een oude rot in simracing, Nicki Thiim.

Het zijn echter niet alleen de professionele coureurs die kritiek uiten, ook Niels Heusinkveld, simracer en producent van de high-end Heusinkveld pedalen, is niet te spreken over het gedrag van de auto’s in iRacing.

Video: Professionele coureurs uiten harde kritiek op iRacing

Niels Heusinkveld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

RUF viert 80-jarig bestaan

RUF viert 80-jarig bestaan met mooie docu

Ken Block's Fox-Body Mustang Hoonicorn

Dit wordt Ken Block’s nieuwe Fox Body Mustang Hoonicorn