in

Prospeed Motorsport heeft een Audi S1 Pikes Peak gebouwd

Het Bulgaarse Prospeed Motorsport kennen we van hun Audi S1 Quattro waarmee Niki Zlatkov de afgelopen 14 jaar racete in Europese Hillclimbs. Wij hebben verschillende video’s geplaats van deze 750 pk sterke replica, maar eind vorig jaar werd er medegedeeld dat de auto met pensioen ging en plaats moet maken voor iets nieuws.

Dit weekend hebben Prospeed Motorsport en Niki Zlatkov de opvolger onthuld waar ze afgelopen jaar aan gewerkt hebben; een Audi S1 Pikes Peak! Hoewel het een replica betreft is het meer een restomod, want aerodyanmisch oogt hij nog extremer dan het origineel waarmee Walter Röhrl reed. De diffuser, side skirts, voorvleugel en splitter ogen zijn verder doorontwikkeld en moeten ervoor zorgen dat de Audi aan het asfalt plakt.

Er zijn nog geen specificaties bekendgemaakt over de krachtbron, maar uiteraard is het een 2.2-liter vijfcilindermotor met een dikke turbo. De vraag is alleen hoeveel vermogen deze produceert in de Audi S1 Pikes Peak van Prospeed, maar we gokken tegen de 800 pk.

In onderstaande video zien we de eerste shakedown van de raceauto op een verlaten vliegveld. We kunnen niet wachten op meer beelden!

Video: Prospeed Motorsport heeft een Audi S1 Pikes Peak gebouwd

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Tail of the Dragon in een Porsche Cayman GT4 RS

Tail of the Dragon in een Porsche Cayman GT4 RS

Volkswagen T-Roc probeert nog even de afslag te pakken

Volkswagen T-Roc probeert nog even de afslag te pakken