in

Pvc kliktegels; de ideale garagevloer

Of u nu als particulier of zakelijk een nieuwe garagevloer zoekt, pvc tegels zijn de ideale ondergrond voor uw voertuig, hobbyruimte of werkplaats. Een pvc tegelvloer is met oog op de gunstige eigenschappen in veel gevallen de beste keuze, met name omdat pvc zwaarbelast kan worden met bijvoorbeeld een voertuig of zware apparatuur.

De voordelen van pvc tegels in uw garage

Bij het (laten) leggen van een nieuwe garagevloer wilt u een strakke vloer die lang mooi blijft. Pvc tegels bieden u zo’n vloer, maar gezien de eigenschappen van pvc biedt het aanvullend nog meer voordelen ten opzichte van een garagevloer met vloerbedekking, laminaat, hout of betoncoating:

  • PVC kliktegels in de garage zijn zwaar belastbaar en slijtvast waardoor de vloer mooi blijft. Ook bij intensief gebruik van de garage;
  • PVC garagevloeren zijn eenvoudig in onderhoud en makkelijk schoon te houden. Een pvc garage- of werkplaatsvloer zorgt ervoor dat er geen olie, benzine of andere vloeistoffen in de onderliggende betonvloer dringen en is bestand tegen chemicaliën;
  • PVC garagetegels zijn gemakkelijk zelf te leggen en te vervangen;
  • Dankzij de vele kleuren, patronen en structuren passen pvc tegels in elke garage en bij elk (hobby)project;
  • PVC garagekliktegels zijn antislip en bieden dus een veilige ondergrond. Daarnaast werken de elastische, rubberen pvc tegels ergonomisch, zodat u geen vermoeide benen krijgt bij langdurig staand werk;
  • Er trekt geen kou op uit een pvc tegelvloer, waardoor uw werkplaats of garage een aangename temperatuur behoudt en klussen comfortabel blijft.

Deze voordelen maakt een pvc tegelvloer een ideale vloer in garages, werkplaatsen, hobbyruimten en mancaves.

Meteen kijken naar de verschillende mogelijkheden en kleuren pvc garagevloeren? Bekijk hier alle PVC  tegels  en kies de tegels die het best passen bij uw werkplaats of garage.


Een pvc garagevloer legt u eenvoudig zelf

Het leggen van een garagevloer als ondergrond voor uw voertuigen of andere hobby’s kunt u zelf. U heeft hiervoor weinig gereedschap nodig, enkel een rubberen hamer om de pvc kliktegels aan de hand van de puzzelverbinding in elkaar te tikken. Voor het eventueel op maat zagen van de tegels aan de zijkant van de garage, gebruikt u een decorpeerzaag. Benieuwd hoe u een pvc vloer in uw garage legt? Bekijk dan op onze website het instructiefilmpje.

Na het leggen is de garagevloer direct berijdbaar en belastbaar, waardoor u gelijk verder kunt met uw hobby, klus of werk. Doordat de kliktegels niet verlijmd worden hoeft u geen rekening te houden met een droogtijd.

En heeft u de tegels op een later moment op een andere plek nodig of wilt u de garage of werkplaats renoveren? Dan pakt u de tegels zo weer op om ze ergens anders te herbruiken. Pvc is duurzaam!

Een ruime keuze aan pvc garagevloeren  

Er is door de jaren heen een groot aanbod pvc kliktegels ontworpen. Kies de uitstraling die past bij uw garage, werkplaats of project. Kliktegels zijn er in vele kleuren, meerdere structuren en te leggen in allerlei patronen. De kliktegels zijn namelijk onderling met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld voor uw clubkleuren, de Redbullkleuren blauw en rood of ga voor het klassiekere schaakbordpatroon zwart-wit. Alle pvc-tegels zijn kleurvast en UV-bestendig, waardoor uw garagevloer lang mooi blijft.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw nieuwe garagevloer en de toepassingen van pvc? Bekijk dan onze garagevloeren.

Video: Hoe leg ik zelf een nieuwe garagevloer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Achtervolging door woonwijk in Zoetermeer

Achtervolging door woonwijk in Zoetermeer

McLaren 765LT Spider Review

McLaren 765LT Spider: Road & Track Review