in

Race Of Champions 2012 Highlights

In een groot, maar voornamelijk leeg, stadion in Bangkok vond afgelopen weekend de Race of Champions plaats. Het blijft verbazingwekkend dat een evenement als Race of Champions maar geen volle stadions kan trekken. Top coureurs uit verschillende disciplines kwamen eerst op zaterdag in actie tijdens de Nations Cup, hier pakte Duitsland voor de 6e keer op rij de overwinning met Michael Schumacher en Sebastian Vettel.

Op zondag tijdens de individuele champions of champions race mocht Sebastien Ogier gaan proberen zijn titel te verdedigen. De groepsfase kende weinig verrassingen. Sebastien Ogier won drie races in groep A, waarin ook David Coulthard de kwartfinale wist te bereiken met twee zeges. Drievoudig V8 Supercar kampioen Jamie Whincup en Benito Guerra waren na de groepsfase klaar.

In groep B was er een spectaculaire crash van Andy Priaulx, die in de laatste heat van Kristensen moest winnen om door te gaan. De Brit had eerder nog een technisch defect aan zijn Lamborghini. Uiteindelijk ging Tom Kristensen, net als Ho-Pin Tung die groepswinnaar werd, door naar de volgende ronde.  In groep C gingen Sebastian Vettel en Mick Doohan door terwijl in Groep D Schumacher en Grosjean doorgingen ten koste van Ryan Hunter-Reay en Kazuya Oshima.

Michael Schumacher verloor in de halve finale van Romain Grosjean terwijl Sebastien Vettel in de kwartfinale tegen Grosjean een fout maakte en hard de afrastering in ging. De winnaar van vorig jaar, Sebastien Ogier, werd door Tom Kristensen verslagen die vervolgens ook David Coulthard wist te verslaan in de halve finale nadat de Schot met 0,05 seconden van Ho Pin Tung had gewonnen.

In de finale kende Grosjean twee spannende races tegen Kristensen, maar beide races wist hij nipt te winnen. Hierdoor volgt hij landgenoot Ogier op als Champion of Champions. In onderstaande video kun je een aantal highlights bekijken van de Race of Champions.

Video: Race Of Champions 2012 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Tiff Needell test 1994 Mercedes C Class DTM

Tiff Needell test 1994 Mercedes C-Class DTM

Petrolicious - Mercedes Benz 300SL

Petrolicious – Mercedes Benz 300 SL