in

Racen op Pikes Peak in de mist is zenuwslopend

Pikes Peak beklimmen is een serieuze uitdaging, zelfs als de omstandigheden perfect zijn. Robb Holland ging de berg echter op in dikke mist om zijn 500 pk sterke Audi S3 te testen voor de International Hillclimb, welke op 30 juni plaatsvindt.

Het Bluewater team was afgelopen weekend in Colorado om te testen, maar het weer werkte niet mee. De berg was gehuld in mist waardoor er nauwelijks voldoende zich was om te rijden. Holland zei dat hij normaal gesproken niet zou rijden in deze omstandigheden, maar testmogelijkheden op Pikes Peak zijn zeldzaam en dus besloten hij en zijn team toch de berg op te gaan.

I have the course memorized so I knew what was coming up, but with no visibility you have no references to know how fast you’re going. So it’s a lot of educated guessing to figure out where to brake,” zei Holland in een verklaring.

De ervaren coureur gaat met een voorwielaangedreven Audi S3 TCR een aanval doen op het FWD-record op Pikes Peak. Hopelijk zijn de weersomstandigheden op 30 juni beter!

Video: Pikes Peak in de mist is zenuwslopend

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

suzuki-jimny-FI-exhaust

Suzuki Jimny met Side Pipes is een mini ‘G’

Wegwerkzaamheden in Rusland

Ongemarkeerde wegwerkzaamheden zorgen voor crashes