in

Radical SR8 LM Nordschleife Lap

Deze video is absoluut niet nieuw, maar we vinden dat hij niet mag ontbreken op Autostrada.TV. De Radical SR8 LM heeft sinds 2009 namelijk het ronderecord in handen op de Nürburgring Nordschleife in de categorie ‘Production Car’, met een tijd van 6:48 minuten. De bestuurder is Nederlander Micheal Vergers, voor de recordpoging werd de Radical SR8 LM naar, over en terug vanaf de Nürburgring gereden met dezelfde set Dunlop banden.

Natuurlijk zijn er veel mensen die zeggen dat dit geen ‘Production Car’ is, in Engeland zijn de regels wel wat soepeler maar in 80% van de landen is deze Radical niet op kenteken te krijgen. De Radical SR8LM is voorzien van een 2.8-liter V8 die 460 pk levert, het chassis is gebaseerd op Le Mans Prototype racers.

Willen Porsche, Ferrari, en McLaren het absolute ‘Production Car’ ronderecord in handen krijgen dan zullen ze eerst deze Radical SR8 LM moeten verslaan.

Video: Radical SR8 LM Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan Skyline Verkleurt in de Regen

Nissan Skyline verandert van kleur in de Regen

Petrolicious - Datsun 240Z

Petrolicious – Datsun 240Z