in

Rally Finland Special: Jumps

Dit weekend staat Rally Finland op het programma, de achtste rally van het WRC en misschien wel de gaafste op de kalender. De stages in Finland staan bekend om de vloeiende bospaden waar hoge snelheden worden behaald en het publiek getrakteerd wordt op enorme jumps.

Ook wel de ”Grand Prix op Gravel” genoemd, Rally Finland kent de hoogste gemiddelde snelheid van het gehele kampioenschap en de uitspraak “There is no such thing as a slow accident in Finland” is bij iedere rallyliefhebber bekend na deze crash special. Maar als alles goed gaat dan vliegen de coureurs vol gas over de heuvels en dat is wat iedereen uiteindelijk wil zien.

Als voorproefje op Rally Finland heeft het WRC kanaal een Jump Special gemaakt en die kun je hieronder bewonderen. Van 31 juli tot 3 augustus kun je hier natuurlijk ook weer de highlights bekijken van deze spectaculaire rally.

Video: Rally Finland Special: Jumps

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 2014 - German Grand Prix Highlights

Formule 1 2014 – German Grand Prix Highlights

Supercar Drag Races: F40 vs 9FF vs Aventador vs GT 720 vs P1

Supercar Drag Races: F40 vs 9FF vs Aventador vs GT 720 vs P1