in

Rally rijden met een Ferrari 360

We weten allemaal dat Porsche een rijke historie heeft op het gebied van rally rijden, maar daar houdt het ook wel redelijk mee op qua supercar-fabrikanten. Natuurlijk, de Ferrari 288 GTO werd ontwikkeld voor Group B maar de klasse werd opgeheven nog voordat de Ferrari zijn debuut kon maken. De 308 GTB reed wel enkele jaren rally’s in FIA’s groep 4-klasse, maar dat is ook alweer ruim dertig jaar geleden.

In een recenter verleden reed Yeray Lemes met een Ferrari 360 diverse rally’s op de Canarische eilanden. Bij ons compleet onbekend totdat RallyeMag een video deelde en wij op zoek zijn gegaan naar meer beelden. Het waren allemaal asfalt stages op de Canarische eilanden en daar was de Ferrari uitermate geschikt voor, getuige ook zijn twee podium finishes. De Ferrari heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een Porsche 997 GT3 RS, dat is dan wel weer jammer.

Twee video’s van Yeray Lemes en zijn Ferrari 360 Rally na de spreekwoordelijke sprong.

Video: Rally rijden met een Ferrari 360


author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Zien we hier de Mercedes-AMG GT Black Series?

Zien we hier de Mercedes-AMG GT Black Series?

Rallycoureur verliest stuur, gaat gewoon verder

Rallycoureur verliest stuur, gaat gewoon verder