in

Rallyauto slaat zes keer over de kop; coureurs ongedeerd

Hier zien we de Franse rallycoureur Robert Consani in de laatste ronde van het ERC in Zin, Tsjechië. Consani snijd een rechter bocht iets te strak aan en deze ‘split second decision’ blijkt een grote fout, de Citroën DS3 komt met zijn achterwiel in een greppel terecht en slaat bij zeer hoge snelheid zes keer over de kop.

Het is haast onvoorstelbaar maar Consani en zijn bijrijder kunnen ongedeerd van de crash weglopen, wat wederom aangeeft hoe enorm sterk de veiligheidskooien tegenwoordig zijn. Dat is ook wel nodig want rallyauto’s rijden over de meest gevaarlijke en bloedsnelle parcoursen ter wereld. Toch komen rallycoureurs vaak ongeschonden uit de meest schokkende crashes, het publiek loopt vaak een veel groter risico zoals bleek tijdens een rally in Spanje afgelopen weekend waar zes toeschouwers om het leven kwamen.

Gelukkig raakte bij deze crash niemand gewond, maar damn wat een klappen krijgt die Citroën te verduren.

Video: Rallyauto slaat zes keer over de kop

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Pininfarina Ferrari Sergio

Zeldzame Pininfarina Ferrari Sergio Gespot

Audi TT straatrace

Audi TT zigzagt met hoge snelheid door verkeer