in

Ramen van Tesla Cybertruck zijn niet zo sterk als Elon denkt

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft vannacht de Cybertruck onthuld, de eerste elektrische pickup truck van het bedrijf. Er zullen drie uitvoeringen van de truck verschijnen met 400 km, 485 km en 800 kilometer aan bereik en een verscheidenheid aan vermogens en sleepcapaciteiten.

Het topmodel is de Tri Motor AWD, met drie elektromotoren, vierwielaandrijving, een nul tot zesennegentig sprint van 2.9 seconden en maar liefst 6.350 kilo aan sleepcapaciteit. Deze uitvoering is overigens pas vanaf 2022 leverbaar en kost 69.900 dollar. De basisuitvoering verschijnt eind 2021 en kost 39.900 dollar.

De truck heeft een exoskelet met een ultra hard, roestvrijstalen carrosserie die zelfs 9 mm kogels kan weerstaan. De ramen zouden eveneens onbreekbaar moeten zijn, maar tijdens de presentatie bleek dat niet helemaal het geval te zijn.

Video: Ramen van Tesla Cybertruck zijn toch niet zo sterk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volvo XC60 achteruit

Bestuurder in Volvo XC60 kan totaal niet achteruitrijden

354 kmh met een Volkswagen Golf 7 R op de Autobahn

354 km/h met een Volkswagen Golf 7 R op de Autobahn