in

De beste actie van Red Bull Frozen Rush 2016

Drie jaar geleden schreven wij voor het eerst over Red Bull Frozen Rush, dat toen net van start ging. Sindsdien is het jaarlijkse evenement sterk gegroeid en het deelnemersveld flink uitgebreid, tijd dus om te kijken hoe het er in 2016 aan toe ging.

Net als de overige jaren werd het parcours uitgezet op Sunday River Ski Resort nabij Maine. Het parcours lijkt op dat van traditionele Trophy Truck races gemixt met de sprongen van het Global Rallycross. Tien coureurs stuurden hun 900 pk sterke Pro-4 Trophy Trucks over de skipiste bij een temperatuur van −12 °C. Er werd geracet via het knock out systeem, de winnaar ging door naar de volgende ronde net zolang totdat er een kampioen overblijft. Dat was, net als in 2015, Bryce Menzies.

In onderstaande video zie je de vijf beste momenten van Red Bull Frozen Rush 2016 en als bonus hebben we ook nog een video die ook nog alle reglementen uitlegt. Die moet je ook zeker bekijken, want deze machines zijn echt te vet voor woorden!

Video: Beste actie van Red Bull Frozen Rush 2016

Bonus

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

13 sleepers

13 Sleepers die je niet wilt pesten

Delorean DMC-12 commercial

Dit is de eerste DeLorean commercial in jaren!