in

Renault Alpine A110 by Cinecars

Jean Rédélé, had een heldere visie en de kracht om met een sportief chassis, wat Renault onderdelen en ongelooflijk sexy polyester carrosserie één van ’s werelds meest bekende kleine sportwagens te creëren. De oorspronkelijke garagehouder uit Dieppe is het meesterlijke brein achter een aantal wereldse Alpine sportwagens. De Renault Alpine Berlinette oogt al snel en wendbaar als hij stil staat, laat staan als je er mee gaat rijden.

De A110 is een echt rallysucces geweest. Klein, wendbaar, licht en ongelooflijk snel. Zo succesvol dat de Alpine Berlinette zelfs het wereldkampioenschap won en diverse overwinningen behaalde in de Monte Carlo Rally. Best indrukwekkend als er vijf Alpine’s in de top zes staan.

Het succes van de Renault Alpine A110 is groots, niet voor iedereen weggelegd, maar wel door elke autoliefhebber bewonderd. Niet alleen in Dieppe werden A110’s gebouwd, zelfs in Mexico en Brazilië zijn A110’s geproduceerd. Eerst leverbaar met een 1100 motor van zijn illustere voorgangers en later ook met een 1300 en 1600 motor. Dit in combinatie met een laag gewicht , een uitgebalanceerd onderstel en de nodige kennis & ervaring uit de autosport, staan in de vorm van de A110, garant voor de nodige portie sensatie.

Cinecars heeft een prachtige korte film geproduceerd over de Renault Alpine A110 van Philip. Een schitterend exemplaar die dankzij Cinecars de aandacht krijgt die het verdient.

Video – Renault Alpine A110 by Cinecars

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Horse Power

Horse Power

Formule 1 op Zandvoort - 1965

Formule 1 op Zandvoort – 1965