in

Renault TreZor Concept bij Villa d’Este 2017

Tijdens Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017 toonde Renault een werkende versie van de TreZor Concept car. Deze volledig elektrische auto heeft de elektromotor uit een Formule E-raceauto welke 350 pk en een koppel van 380 Nm levert.

De elektrische sportwagen weegt ondanks twee zware accu’s niet meer dan 1.600 kg en dat is voornamelijk te danken aan carbon fiber waarvan de TreZor grotendeels gemaakt is. De concept car meet 4,7 meter in de lengte, 2,18 meter in de breedte en slechts 108 centimeter in de hoogte en onder die prachtig gestroomlijnde carrosserie zien we voor 21 inch wielen en achter 22 inch wielen.

Om de cockpit te betreden gaat de hele bovenkant als één geheel omhoog, wat een ontzettend cool gezicht is. Het interieur is een combinatie van rood hout en leer met voor de bestuurder een futuristisch stuur en dashboard. Hoewel liefhebbers graag zelf sturen beschikt de TreZor ook over autonome techniek, handig voor lange stukken snelweg. In de Autonomous modus verandert de buitenverlichting van kleur om kenbaar te maken dat de auto zelfstandig rijdt.

Met de TreZor geeft Renault de designrichting aan voor de komende jaren, als dat enigszins hetzelfde is als deze concept car dan ziet de toekomst er goed uit voor de Frans fabrikant.

Video: Renault TreZor Concept

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Extreme Tuners Lancer Evo klokt 7.9 sec op de kwart mijl

Extreme Tuners Lancer Evo klokt 7.9 sec op de kwart mijl

Lamborghini Urus SUV

Lamborghini Urus SUV gespot