in

Restomod Alfa Romeo Giulia GT van Totem Automobili is waanzinnig

Riccardo Quaggio, de 28-jarige CEO van Totem Automobili, wil de nieuwe standaard worden voor Italiaanse restomods. Riccardo was een jonge ontwerper bij Alfa Romeo en besloot toen dat hij dingen op zijn eigen manier wilde doen en een nieuwe standaard wilde zetten. Dus richtte hij Totem Automobili op, een bedrijf dat restomods maakt van Alfa Romeo’s volgens zijn zeer hoge standaard.

De Alfa’s krijgen een volledig carbon fiber chassis, CNC-gefreesd aluminium voor bijna elke onderdeel, 3D-geprinte componenten bedekt met Italiaans leer, verfijnde knoppen en een stijlvol instrumentenpaneel gebouwd door Riccardo zelf. Hun vlaggenschip, de Giulia GT Super, is op maat gemaakt volgens de wensen van de klant en bestaat volledig uit koolstofvezel en aluminium. De enige twee originele onderdelen van de Totem Automobili Giulia GT Super zijn het VIN-plaatje en de kofferbakhendel.

De auto die je in onderstaande video ziet is te vekrijgen vanaf 500.000 euro en beschikt over 2.8-liter twin turbo V6-motor van Italtechnica die 600 pk produceert. In onderstaande video neemt fotograaf Larry Chen je mee langs alle details samen met oprichter Riccardo Quaggio.

Video: Restomod Alfa Romeo Giulia GT van Totem Automobili

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Tunnel Run Audi Quattro S1 E2

Tunnel Run: Audi Quattro S1 E2

Wolkbreuk boven de Nurburgring

Wolkbreuk boven de Nürburgring zorgt voor Drift Mania