in

Reto Meisel’s Mercedes SLK 340 V8 schreeuwend door bergen

Mercedes SLK340 Judd V8

Een van de monsters die het grootste deel van dit seizoen miste, is de SLK340 V8 Judd van Reto Meisel en dat allemaal vanwege een ongeluk op de hillclimb in Fito, Spanje. Deze SLK is ongetwijfeld een van de snelste HillClimb Monsters in Europa. Met zijn 780 kg en 630 pk is de Mercedes een screamer die de fans dit jaar hebben gemist.

Waarschijnlijk zien we hem voor het laatst in deze configuratie. De regelgeving zal in de toekomst  aangepast zal worden. Vandaar dat we deze clip laten zien van de FIA Hillclimb Masters 2018 in Gubbio, ongeveer een jaar geleden. Waar het de snelste toerwagen van het weekend was.

Dus leun achterover en geniet van het waanzinnige geluid dat deze 3,4L V8 produceert waarbij het met een ongelooflijke snelheid en meer dan 11.000 rpm door de Italiaanse heuvels schreeuwt. Het is misschien een van de laatste keren dat we dit monster in deze configuratie kunnen zien.

Video: Reto Meisel’s Mercedes SLK 340 schreeuwend door bergen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ferrari 250 GT0 op de limiet op Circuit Zandvoort

Ferrari 250 GT0 op de limiet op Circuit Zandvoort

Dit is misschien wel de meest ondergewaardeerde hot hatch