in

Rides – BMW E90 M3 WTCC

In onze nieuwe webserie ‘Rides’ bezoeken we eigenaren van supercars en sportauto’s. In deze aflevering vertelt Koen Bogaerts over zijn BMW M3 E90 WTCC waarmee hij racet in de Supercar Challenge.

De 33-jarige Bosschenaar racet al sinds zijn 16e, eerst in de kartsport in de sterke ICA-klasse en vervolgens in de Rotax Max Challenge. Op zijn 23e maakte Koen de overstap naar de autosport met de MINI Endurance Cup en na twee leerzame jaren in dit kampioenschap werd er serieus geweld ingezet, een Porsche 996 GT3 Cup in de Supercar Challenge.

Na twee seizoen werd de Porsche verkocht en ingeruild voor een doorontwikkelde BMW E36 M3 van JR Motorsport. Inmiddels racet Koen alweer zeven jaar voor JR Motorsport en staan er twee Supercar Challenge titels, twee zeges in de 24 uur van Dubai en eenmaal de overwinning in de 24 uur van Barcelona achter zijn naam. Een palmares waar menig coureur jaloers op is, helemaal omdat Koen op 100% sponsoring basis racet! Door hard te werken aan relatiebeheer zijn er trouwe sponsors gevonden die gedurende zijn carrière met hem zijn meegegroeid.

Dit jaar racet Koen in een BMW E90 M3 WTCC, een door BMW Motorsport ontwikkelde auto waarmee Andy Priaulx diverse overwinning behaalde in het World Touring Car Championship. Destijds lag er een 2.0-liter viercilinder onder de kap met zo’n 275 pk, JR Motorsport heeft echter een 3.2-liter zescilinder gemonteerd die ongeveer 430 pk levert. Halverwege het seizoen van 2015 gaat Koen aan de leiding van de Supersport divisie en ligt een derde titel in het verschiet. In een nieuwe aflevering van Rides vertelt Koen wat deze BMW M3 WTCC zo bijzonder maakt en wat zijn toekomstplannen zijn.

Video: Rides – BMW E90 M3 WTCC

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

3 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Formule 1 2015 - Hongarije Grand Prix Highlights

Formule 1 2015 – Hungarian Grand Prix Highlights

Lotus Evora 400 Review; Rivaal voor Porsche?

Lotus Evora 400 Review; Rivaal voor Porsche?