in

Rob Dahm’s AWD 4 Rotor RX-7 is eindelijk klaar!

Het heeft een eeuwigheid geduurd, maar na 6 jaar is hij eindelijk ‘klaar’: Rob Dahm’s AWD 4-rotor Mazda RX-7. Wat oorspronkelijk begon als een standaard FD3S, weliswaar met een 3-rotor, evolueerde naar een raceauto voor op de weg met twee extra aangedreven wielen.

De beroemde Mazda van Dahm werd op SEMA onthuld voor een klein groepje pers, wat eigenlijk zonde is want zo’n creatie verdient een spectaculaire onthulling. SEMA duurt echter 5 dagen dus er zullen genoeg mensen een kijkje nemen bij het vuurspuwende monster.

Hoewel Rob de term ‘finished’ gebruikt, zijn dit soort project cars natuurlijk nooit helemaal af. Er valt altijd wel iets te verbeteren of af te werken, zoals het interieur dat in deze video niet getoond wordt. De turbocharged 4-rotor wankelmotor produceert nu zo’n 1.000 pk, maar Rob’s oorspronkelijk doel was 1.600 pk. Ook daar moet dus nog aan gewerkt worden.

Video: Rob Dahm’s AWD 4 Rotor RX-7 is eindelijk klaar!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1909 Benz 200HP 'Blitzen Benz'

De 1909 ‘Blitzen Benz’ had een 21.5-liter viercilinder!

Oberhallau HillClimb 2022 - Top 15

Oberhallau HillClimb 2022 – Top 15