in

Rob Dyrdek zet record met “Longest Reverse Car Jump”

Voormalig pro-skater, reality ster en Ridiculousness presentator, Rob Dyrdek, heeft onlangs een wereldrecord neergezet voor de langste sprong van een ramp … achterwaarts met een auto.

Officieel heet het record “Farthest Reverse Ramp Jump by a Car,” Dyrdek overbrugde een afstand van ruim 27 meter  in een Chevrolet Sonic. Rob benadrukte dat hij een “Chevy man” is en dat de Sonic een logische keuze was. Mooie marketingpraat!

Uiteraard werd er nogal aan de Chevrolet Sonic gesleuteld om succesvol achteruit te vliegen, zo werd er een rolkooi toegevoegd, samen met racestoelen en harnassen, en een vijf liter brandstoftank in plaats van de gebruikelijke tank. Daarnaast werd de uitlaat en de standaard accu verwijderd, de gewichtsverdeling aangepast naar 40/60 en tot slot werden de schokbrekers en ophanging opgewaardeerd naar een systeem van Jem FX .

De recordbrekende sprong zal uitgebreid te zien zijn in de seizoensfinale van Rob Dyrdek’s show Fantasy Factory. Maar je kunt de sprong zelf natuurlijk ook hier bekijken.

Video: Longest Reverse Car Jump

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Geheime Garage van Audi Sport

De Geheime Garage van Audi Sport

Volvo S60 V8 Supercar Launch

Volvo S60 V8 Supercar Launch