in

Robots gaan auto’s parkeren bij Gatwick Airport

Gatwick Airpoty in Londen gaat binnenkort experimenteren met een geavanceerd parkeersysteem waarbij autonome robots voertuigen zullen gaan vervoeren naar parkeerplaatsen. De robots komen van een bedrijf genaamd Stanley Robotics en zijn voorzien van een laadbed dat onder een voertuig schuift en het bij de wielen optilt.

Het vliegveld hoopt met dit geavanceerde parkeersysteem meer voertuigen in dezelfde hoeveelheid ruimte te kunnen proppen. Doordat er geen ruimte hoeft te zijn voor in- en uitstappen kunnen auto’s veel dichter op elkaar geparkeerd worden, hierdoor hoopt het vliegveld 270 parkeerplekken te creëren op een parkeerplaats waar normaal gesproken 170 auto’s kunnen staan.

Bestuurders die gebruik maken van de dienst zullen hun voertuigen in één van de acht cabines moeten parkeren. De robot valet pikt vervolgens de auto op en vervoert deze naar zijn plek. De robots beschikken over alle vluchtgegevens, waardoor ze de auto kunnen terugbrengen naar een cabine wanneer de passagier zijn geland.

Het experiment met deze autonome robots zal na de zomer van start gaan, wanneer de parkeerplaats is ontdaan van obstakels en voorzien is van de benodigde infrastructuur.

Video: Robots gaan auto’s parkeren bij Gatwick Airport

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

porsche 993 carrera RS

Doug DeMuro neemt een Porsche 993 Carrera RS onder de loep

Autosloperij in Dubai staat vol met luxueuze auto's en supercars

Autosloperij in Dubai heeft heel wat luxueuze auto’s en supercars