in

Rolling Launch Control in een 700 pk GT-R

Hebben jullie ooit wel eens van Rolling Launch Control gehoord? Wij hadden er in ieder geval nog nooit van gehoord en dat maakt deze video des te interessanter.

De Nissan GT-R is standaard een van de snelst accelererende auto’s ter wereld dankzij het geweldige launch control. Het Ecutek sysyeem in deze 700 pk sterke GT-R zorgt ervoor dat je launch control kunt gebruiken tijdens het rijden, waardoor de acceleratie nog heftiger wordt. Het systeem werkt als volgt: Er wordt druk opgebouwd in de turbo’s terwijl de auto een constante snelheid blijft rijden. Als er voldoende druk is opgebouwd druk je op een knop en BOEM, de motor beschikt ineens over volle turbodruk en vermogen waardoor de acceleratie optimaal is.

Dit systeem is ontwikkeld voor ‘rolling drag races’ zodat je na het startsein niet eerst twee seconden hoeft te wachten voordat de turbodruk is opgebouwd. Vernuftig systeem met een geweldig resultaat!
Via: GTspirit

Video: Rolling Launch Control in een 700 pk GT-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Twee NASCAR coureurs driften bij 320 km/h

Twee NASCAR-coureurs driften bij 320 km/h

Petrolicious - Lancia 037

Petrolicious – Lancia 037