in

Rolls-Royce Sweptail is de duurste nieuwe auto

Tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este bracht Rolls-Royce de one-off Sweptail mee. Het gerucht gaat dat de eigenaar die de Sweptail besteld heeft er zo’n 11,5 miljoen euro voor heeft betaald. Rolls-Royce wilde dit bedrag niet bevestigen maar bevestigde wel dat dit inderdaad de duurste nieuwe auto is die er bestaat.

De Sweptail staat op hetzelfde platform als de Phantom en Drophead, wat wil zeggen dat de coupé werkelijk gigantisch is. De ontwerpers van Rolls-Royce hebben zich laten inspireren door de Rolls-Royces uit de jaren twintig en luxueuze jachten. Bij het vooraanzicht valt direct de enorme grille op, een van de grootste die ooit in een Rolls is geplaatst. De voorkant bevat ook nieuwe lichten en een vernieuwde voorbumper.

Bekijk je de Sweptail vanboven dan zie je dat het dak van voor tot achter van glas is en taps toeloopt. De onderzijde heeft achteraan geen scherp afgetekende lijnen, maar loopt rond naar de onderzijde toe. Binnenin is er gebruik gemaakt van exclusieve hout- en leersoorten en achter de tweezits stoelconfiguratie zien we een houten afscheiding zoals op een jacht. Er is ook nog speciale knop, druk je daarop dan komen er twee champagneflessen achterin de auto tevoorschijn. Altijd handig!

Je kunt de Rolls-Royce Sweptail in onderstaande video bewonderen toen hij tentoongesteld stond op Villa d’Este.

Video: Rolls-Royce Sweptail

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Rolls-Royce Sweptail is de duurste nieuwe auto

Reageer op deze video