in

Rubens Barrichello parkeert een Gallardo Super Trofeo in de vangrail

Oud Formule 1-coureur Rubens Barrichello racet op 47-jarige leeftijd nog steeds. De Braziliaan rijdt in zijn thuisland in het Stock Car-kampioenschap en maakt af en toe uitstapjes naar het FIA World Endurance Championship en het IMSA SportsCar Championship.

Naast zijn raceverplichtingen is Barrichello ook op YouTube te zien in de autoshow Acelerados. Voor deze online show mocht hij onlangs plaatsnemen in een Lamborghini Gallardo Super Trofeo. Van deze hardcore uitvoering zijn slechts 150 exemplaren gemaakt, allen in de kleur “Rosso Mars”. De Gallardo Super Trofeo weegt 70 kg minder dan de standaard Gallardo LP560-4 en de 5.2-liter V10-motor produceert 570 pk.

Het exemplaar waar Rubens mee reed was uitgerust met wat extra opties, waaronder dive planes aan weerszijden van de voorbumper, louvres op de wielkasten, andere side skirts, een aangepaste diffuser en Pirelli slicks! Daarnaast was de tiencilinder opgevoerd naar 670 pk, met behulp van een ander uitlaatsysteem en ECU remap.

Kortom, Rubens Barrichello reed met een bijzonder exemplaar van de Gallardo Super Trofeo. En dan sloopt hij hem. Volgens Rubens niet zijn schuld, de remvloeistof begon te koken waardoor de remmen niet meer werkten.

Video: Barrichello sloopt Gallardo Super Trofeo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Klokje Rond - Porsche 944 met 306.813 km

Klokje Rond – Porsche 944 met 306.813 km

Albon's opmars van P17 naar P5 op Spa-Francorchamps

Albon’s opmars van P17 naar P5 op Spa-Francorchamps