in

RUF CTR ‘YellowBird’ Nürburgring Lap

Onlangs werd de RUF CTR ‘YellowBird’ Nürburgring Lap door Jalopnik verkozen als beste Nürburgring lap aller tijden. Waarom, dat gaan we hieronder proberen uit te leggen.

In 1987 ging de RUF CTR “Yellowbird” de Nürburgring rond in 08:05 minuten. Zesentwintig jaar later staat deze rondetijd gelijk aan de BMW E92 M3 en de Jaguar XKR-S. Je zou denken dat deze auto’s sneller zouden zijn dan een 26 jaar oude RUF CTR, dat is waarschijnlijk ook zo maar Stefan Roser beschikte over bovennatuurlijke stuurmanskunsten en ballen.

De auto was, zoals ze in het Engels zeggen ‘a handful’, moeilijk te besturen op de limiet. De 3.4-liter boxermotor had twee turbo’s en daardoor een vermogen van 469 pk. Tel daarbij op dat de banden en het chassis lang niet zo goed waren als tegenwoordig en het is werkelijk sensationeel dat Stefan Roser de RUF CTR zo snel over de Ring joeg.

De promotievideo van RUF zorgde voor een ware sensatie en startte in feite de hele Ring-rondetijden fascinatie. Het record bleef nog jaren staan en werd pas in 1992 verbroken door de Bugatti EB110 SS en de Jaguar XJ220.

Sindsdien hebben wij nooit meer een auto op deze manier over de Nordschleife zien rijden, op de limiet, iedere bocht aanvallend met overstuur, corrigeren op het rechte stuk, en natuurlijk met witte sokken. Wij kunnen Jalopnik alleen maar gelijk geven, dit is de beste Nürburgring Lap aller tijden.

Video: RUF CTR ‘YellowBird’ Nürburgring Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Halleluiah…!!

    Lijkt wel ijsracen..
    Je zou bijna verwachten dat ie op een gegeven moment links of rechtsaf de RUF tegen de vangrail gaat afschrijven..!

    En ook nog eventjes al driftend andere auto`s en motoren inhalen.
    Erg gaaf dit..!

Reageer op deze video

WRC 2013 - Rally Spain Highlights

WRC 2013 – Rally Spain Highlights

Audi Sport Quattro Concept Trailer

Audi Sport Quattro Concept Trailer