in

Russen geven Bentley Continental GT rupsbanden

We hebben al eens een Bentley Continental GT gezien die was verbouwd voor off road gebruik, maar deze Russen zijn nog een stap verder gegaan.  Het leek ze een goed idee om de Bentley te transformeren tot een rupsvoertuig.

Hoewel het op een Bentley lijkt, is dit ding helemaal op maat gemaakt, met een aangepast frame en een stevige achteras die wordt gebruikt om de rupsbanden aan te drijven. De motor is een V8, die al het vermogen door een koppelomvormer naar achteren stuurt.

Het populaire Russisch YouTube-kanaal AcademeG heeft met veel enthousiasme het hele gevaarte ontwikkeld. Ze zijn er zelfs in geslaagd om het originele Bentley-stuur te laten werken. Natuurlijk draait het stuur niet de rupsbanden, in plaats daarvan wordt het differentieel opengelaten en wanneer de auto moet draaien, remt de binnenste rupsband en blijft de buitenste rupsband doorgaan waardoor het voertuig kan draaien.

Bij de eerste test liepen de rupsbanden meer dan eens van de wielen. Maar dat weerhoudt alle betrokkenen er niet van om de tijd van hun leven te hebben met deze brute Bentley

Vergeet de ondertiteling niet in te schakelen.

Video: Russen geven Bentley Continental GT rupsbanden

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

TopCar geeft de Lamborghini Urus nog meer carbon

Chris Harris test de Mercedes-AMG S63